Στο Μεξικό λατρεύουν τα τάκος όπως επίσης και τις τοστάδες. Η μαλακή ζύμη της τορτίγιας γίνεται τραγανιστή και με οποιοδήποτε υλικό μας αρέσει δημιουργούμε γεύσεις εύκολα που μας ταξιδεύουν!
20'
Τοστάδα με λαβράκι, χανιώτικο αβοκάντο, δυόσμο και πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά
- 160 γρ. φιλέτο από λαβράκι ή μαγιάτικο, κομμένο σε κύβους ενός εκατοστού
- 4 τορτίγιας 12 εκατοστών
- 10 γρ. πιπεριά jalapeno ή κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
- 80 γρ. αβοκάντο, σε κύβους
- 120 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 10 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- χυμός από 3 λάιμ
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε τηγάνι με ηλιέλαιο τηγανίζουμε τις τορτίγιας για 2 με 3 λεπτά (στους 180 βαθμούς) και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.Βήμα 2
Σε μεταλλική μπασίνα τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 5 λεπτά. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε πάνω στην τοστάδα με φέτα λάιμ και προσθέτουμε το αβοκάντο.Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος