Εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες, ελαφρύ, θρεπτικό και πεντανόστιμο. Θα το σερβίρετε μαζί με ένα δροσιστικό χυμο κατάλληλο και για «μικρά παιδιά»!
Υλικά
- 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
- 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 400γρ. φρέσκο σολομό φιλέτο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό, πιπέρι
- 150γρ. φακές ή σιτάρι, βρασμένα, κρύα
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές λοξές φέτες
- 1 μικρό αβοκάντο ώριμο, σε μικρούς κύβους
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη φακοσαλάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη σαλάτα με τις φακές ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.Βήμα 2
Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να παραμείνει ζουμερός.Βήμα 3
Απλώνετε τις τορτίγιες σε μια επιφάνεια, τις αλείφετε με το τυρί κρέμα, στη συνέχεια μοιράζετε τη σαλάτα με τις φακές και από πάνω σπάτε κομμάτια από τον ψημένο σολομό.Βήμα 4
Τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολό προσέχοντας να κλείσουν καλά. Κόβετε στη μέση τις τορτίγιες και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb