garides
clock icon
25'

Toast skagen ή μπρουσκέτα με γαρίδες και αβγοτάραχο

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί λευκό
  • 320γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες, βρασμένες
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 150γρ. αβγοτάραχο κίτρινο ή μπρικ
  • 50γρ. άνηθο ψιλοκομμένο + 1 κλαδάκι για τη διακόσμηση
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • βούτυρο

Ένας εκλεπτυσμένος συνδυασμός γαρίδας και διάφορων άλλων υλικών πάνω σε ψωμί!

Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού. Αλείφετε τις φέτες με λίγο βούτυρο και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βρασμένες γαριδούλες με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Μοιράζετε το μίγμα πάνω στις φέτες του ψωμιού, γαρνίρετε από πάνω με λίγο αβγοτάραχο και διακοσμείτε με ένα μικρό κλαράκι άνηθο και μία φετούλα λεμόνι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού. Αλείφετε τις φέτες με λίγο βούτυρο και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βρασμένες γαριδούλες με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Βήμα 3

Μοιράζετε το μίγμα πάνω στις φέτες του ψωμιού, γαρνίρετε από πάνω με λίγο αβγοτάραχο και διακοσμείτε με ένα μικρό κλαράκι άνηθο και μία φετούλα λεμόνι.