Αυτό το ορεκτικό μεζεδάκι με τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και την προσθήκη του μπούκοβου γίνεται ταιριαστό μεζεδάκι για το τσίπουρο μας.
30'
Το τέλειο μεζεδάκι: κοκκινιστές πιπεριές με κρεμμυδάκι και μπούκοβο
Υλικά
- 15 πιπεριές κέρατο πράσινες, μικρές, τρυφερές
- 15 πιπεριές κόκκινες, μικρές, τρυφερές
- 5 ντομάτες, μεγάλες, ώριμες
- ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- 80 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- τυρί φέτα, για το σερβίρισμα
- φρέσκο ψωμί, για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπούκοβο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Βράζουμε για 15΄ και προσθέτουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε να βράζουμε για 5΄ και, αν χρειαστεί, διορθώνουμε σε αλάτι. Σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί. Είναι το ίδιο νόστιμες και ζεστές και κρύες.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio M