piperies
clock icon
30'

Το τέλειο μεζεδάκι: κοκκινιστές πιπεριές με κρεμμυδάκι και μπούκοβο

Υλικά

  • 15 πιπεριές κέρατο πράσινες, μικρές, τρυφερές
  • 15 πιπεριές κόκκινες, μικρές, τρυφερές
  • 5 ντομάτες, μεγάλες, ώριμες
  • ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 80 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • τυρί φέτα, για το σερβίρισμα
  • φρέσκο ψωμί, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο  

Αυτό το ορεκτικό μεζεδάκι με τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και την προσθήκη του μπούκοβου γίνεται ταιριαστό μεζεδάκι για το τσίπουρο μας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπούκοβο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Βράζουμε για 15΄ και προσθέτουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε να βράζουμε για 5΄ και, αν χρειαστεί, διορθώνουμε σε αλάτι. Σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί. Είναι το ίδιο νόστιμες και ζεστές και κρύες.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπούκοβο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Βράζουμε για 15΄ και προσθέτουμε τις πιπεριές. Συνεχίζουμε να βράζουμε για 5΄ και, αν χρειαστεί, διορθώνουμε σε αλάτι. Σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί. Είναι το ίδιο νόστιμες και ζεστές και κρύες.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio M