Με μικρές δόσεις υλικών που μπορεί και να σε ξεγελάσουν, αυτό το κέικ δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μπανάνα, που του δίνει ένα υγρό αποτέλεσμα με άρωμα καραμέλας. Όλο το μυστικό κρύβεται στις μπανάνες: όσο πιο ώριμες -σε σημείο να λιώνουν- είναι, τόσο πιο νόστιμο γίνεται.
Υλικά
- 125γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1½ φλιτζάνι φαρίνα
- 1 καψουλάκι βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3-4 μπανάνες πάρα πολύ ώριμες κομμένες με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια
- 2 κουτ. σούπας μέλι
Tips
- Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.