salata
clock icon
45'

Το αυθεντικό λιβανέζικο ταμπουλέ

Υλικά

  • 3 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αγγουράκι, σε ψιλά κυβάκια
  • 3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα ζουμιά τους και καλά στημμένες, σε καρεδάκια
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ψιλό πλιγούρι, βρασμένο και στραγγισμένο καλά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • στη μύτη του κουταλιού κανέλα
  • στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλο
  • στη μύτη του κουταλιού μπαχάρι
  • στη μύτη του κουταλιού μοσχοκάρυδο
  • στη μύτη του κουταλιού πάπρικα σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Το πλιγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορούμε να βάλουμε στο καθημερινό τραπέζι και το ταμπουλέ δεν είναι τυχαία δημοφιλέστατη όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Συνοδεύει τέλεια ψάρια, πουλερικά και κρεατικά οπότε πάει σχεδόν παντού…

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα υλικά και την ντομάτα και τα ανακατεύετε καλά. Φροντίστε να είναι στεγνά, χωρίς νερά.
Προσθέτετε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ χτυπάτε και το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα ρίχνετε στο μπολ με το πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το ταμπουλέ 1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα υλικά και την ντομάτα και τα ανακατεύετε καλά. Φροντίστε να είναι στεγνά, χωρίς νερά.

Βήμα 2

Προσθέτετε το πλιγούρι, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ χτυπάτε και το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα ρίχνετε στο μπολ με το πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε το ταμπουλέ 1 ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.