Το πλιγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορούμε να βάλουμε στο καθημερινό τραπέζι και το ταμπουλέ δεν είναι τυχαία δημοφιλέστατη όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Συνοδεύει τέλεια ψάρια, πουλερικά και κρεατικά οπότε πάει σχεδόν παντού…
Υλικά
- 3 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό αγγουράκι, σε ψιλά κυβάκια
- 3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα ζουμιά τους και καλά στημμένες, σε καρεδάκια
- 1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζανιού ψιλό πλιγούρι, βρασμένο και στραγγισμένο καλά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- στη μύτη του κουταλιού κανέλα
- στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλο
- στη μύτη του κουταλιού μπαχάρι
- στη μύτη του κουταλιού μοσχοκάρυδο
- στη μύτη του κουταλιού πάπρικα σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι