GIKAS_tiganopsomo_anoigma
clock icon
25'

Τηγανόψωμο με φέτα

Υλικά

  • Μερίδες: 6 τεμάχια
  • Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 300 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 γρ. μαγιά
  • 180 γρ. νερό
  • Για τη μαρμελάδα ντομάτας

  • 300 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα βασιλικού

Δοκιμάστε αυτό το πολύ εύκολο τηγανόψωμο, που έχει για συνοδεία μια μαρμελάδα ντομάτας και του δίνει έξτρα γλυκιά γεύση.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη ζύμη εκτός από τη μαγιά και 30 γρ. νερό. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για περίπου 1-2 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της μαρμελάδας να βράσουν. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια, βάζουμε την τριμμένη φέτα στο εσωτερικό τους και την ανοίγουμε προσεκτικά με τα δάχτυλά μας βοηθώντας το άνοιγμα με λίγο ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τη μαρμελάδα ντομάτας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M Αλέξανδρος Βογιατζάκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη ζύμη εκτός από τη μαγιά και 30 γρ. νερό. Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για περίπου 1-2 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της μαρμελάδας να βράσουν. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια, βάζουμε την τριμμένη φέτα στο εσωτερικό τους και την ανοίγουμε προσεκτικά με τα δάχτυλά μας βοηθώντας το άνοιγμα με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τη μαρμελάδα ντομάτας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφία: Studio M Αλέξανδρος Βογιατζάκης