Το κουνέλι το αγαπούν σαν υλικό στην Κρήτη. Εδώ ακολουθούμε την τεχνική του τσιτσαρόν και το παρουσιάζουμε με σάλτσα την μαρινάδα του αρωματισμένη με άγρια ρίγανη.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 μεγάλο κουνέλι σε μεγάλους κύβους των 5 εκατοστών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το φιλετάρει)
- 1 λίτρο μαρουβά (κρητικό παλαιωμένο κρασί, το βρίσκουμε σε κάβες)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 4 γαρίφαλα
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- ζωμός βοδινού
- άγρια μυρωδάτη ρίγανη
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- σιμιγδάλι χονδρό
- ξύσμα από ένα λάιμ
- πιπεριά χαλαπένιο σε ροδέλες
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ μεταλλικό σκεύος βάζουμε το κουνέλι με τον μαρουβά, τη δάφνη, το σκόρδο, το μπαχάρι, τα γαρίφαλο και το μέλι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 3 ώρες. Στην συνέχεια αποσύρουμε από τη μαρινάδα και σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 2
Βράζουμε τα υγρά της μαρινάδας με ένα ποτήρι του νερού ζωμό βοδινού και αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει. Προσθέτουμε το μέλι και στο τέλος ρίχνουμε μια κουτάλια ρίγανη. Πανάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού στο σιμιγδάλι και προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο τηγανίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε πάνω την γλασαρισμένη σάλτσα και γαρνίρουμε με τις ροδέλες χαλαπένιο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος