Ένα comfort γαλατένιο γλυκό που τρώγεται μετά μανίας.
Υλικά
- 200 ml γάλα
- 1 μπανάνα
- 4 κρόκους μεσαίων αυγών
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 10 γρ. καστανή ζάχαρη
- 500 ml ηλιέλαιο
Για το πανάρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την μπανάνα με τους κρόκους αυγών. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10΄.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρδιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε 3 στάδια το αρωματισμένο γάλα ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
Βήμα 3
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά το μείγμα με τη μπανάνα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα τετράγωνο σκεύος 25x25εκ. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες. Κόβουμε το γάλα σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Βήμα 5
Πανάρισμα: Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη. Περνάμε τα κομμάτια της κρύας κρέμας από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Βήμα 6
Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) - Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography