spaghetti-giortino-makaronia
clock icon
30'

Τηγανίτες από σπαγγέτι

Υλικά

  • 250γρ. σπαγγέτι βρασμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 40γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα εύκολο και ιδιαίτερο ορεκτικό που στέκεται σε κάθε περίσταση. Δoκιμάστε το.

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος. Ανακατεύετε τα σπαγγέτι με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και τηγανίζετε τα μισά, φροντίζοντας να τους δώσετε στρογγυλό σχήμα τηγανίτας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά).
Βγάζετε τις τηγανίτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος. Ανακατεύετε τα σπαγγέτι με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.

Βήμα 2

Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και τηγανίζετε τα μισά, φροντίζοντας να τους δώσετε στρογγυλό σχήμα τηγανίτας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά).

Βήμα 3

Βγάζετε τις τηγανίτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή