Η δική μας τηγανιά στο Μεξικό ονομάζεται καρνίτας και στην συγκεκριμένη πεντανόστιμη συνταγή βουτάει στην θάλασσα συναντά τον τόνο το μέλι και το κλασικό γουακαμόλε.
![carnitas de atun anoigma](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2022/05/carnitas-de-atun-anoigma-300x258.jpg)
45'
Τηγανιά τόνου με θυμαρίσιο μέλι, σερβιρισμένη με γουακαμόλε
Υλικά
- Υλικά: 4 μερίδες
- 800 γρ. φρέσκος τόνος κομμένος σε μεγάλους κύβους
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα ή θυμάρι
- Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το ένα πορτοκάλι
- Ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη τηγανιά:
Για την κλασική συνταγή του γουακαμόλε, πατήστε εδώ
Διαδικασία
Βήμα 1
Τηγανιά: Μαρινάρουμε τα κομμάτια του τόνου για 15 λεπτά με τον χυμό από τα πορτοκάλια,το ξύσμα, την μαντζουράνα ή το θυμάρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια στο τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του τόνου.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και το τζίντζερ και αφήνουμε να εξατμιστούν στο μισό. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και αφού καραμελώσει η επιφάνεια από τον τόνο αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε πάνω από το γουακαμόλε.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος