Ένας νόστιμος μεζές που θα ταιριάξετε ωραιότατα με ένα καραφάκι ούζο.
Βάζετε τα κομμάτια του καλαμαριού και του χταποδιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε το ξίδι και βράζετε για 15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε τα θαλασσινά (καλαμάρια, χταπόδι, γαρίδες, μύδια) και ανακατεύετε απαλά. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακινείτε το τηγάνι και σκεπάζετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα θαλασσινά να βράσουν για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε το τηγάνι και, αν έχει ακόμα αρκετά υγρά, βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα χωρίς το καπάκι. Προσθέτετε τη φέτα, ανακινείτε το τηγάνι και αδειάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα κομμάτια του καλαμαριού και του χταποδιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε το ξίδι και βράζετε για 15 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε την πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα θαλασσινά (καλαμάρια, χταπόδι, γαρίδες, μύδια) και ανακατεύετε απαλά. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακινείτε το τηγάνι και σκεπάζετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα θαλασσινά να βράσουν για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Ξεσκεπάζετε το τηγάνι και, αν έχει ακόμα αρκετά υγρά, βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα χωρίς το καπάκι. Προσθέτετε τη φέτα, ανακινείτε το τηγάνι και αδειάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.