Σούπα με μήλο; Κι όμως γίνεται! Και μάλιστα είναι πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική. Το αγαπημένο αυτό φρούτο ταιριάζει υπέροχα με την παστινάκη, ένα λαχανικό, που ακούμε συνέχεια στο Master Chef.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, την παστινάκη και τα μήλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η ψιλοκομμένη
παστινάκη.
Χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ για να τα χτυπήσουμε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μας εντελώς λεία. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε ξανά για λίγο και μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ.
Ρίχνουμε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος , ψιλοκόβουμε σχοινόπρασο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Απόδοση: Νίκη Κοσκινά
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, την παστινάκη και τα μήλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα καλά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η ψιλοκομμένη
παστινάκη.
Χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ για να τα χτυπήσουμε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μας εντελώς λεία. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε ξανά για λίγο και μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ.
Βήμα 3
Ρίχνουμε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος , ψιλοκόβουμε σχοινόπρασο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Απόδοση: Νίκη Κοσκινά