Tas_kebab_anoigma
clock icon
1:10'

Τας κεμπάπ με αρνάκι και πιλάφι

Υλικά

  • Μερίδες: 6-8
  • 1000 γρ. αρνάκι γάλακτος μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε μπουκιές
  • 2 λευκά κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 50 ml κρασί
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άραγε χωράνε 2 γυναίκες στην ίδια κουζίνα; Δύο γυναίκες, η μητέρα μου Ευτυχία και η δεύτερη «μητέρα» μου Χρυσάνθη, που μύησε τη μαμά μου στην υπέροχη μαγειρική της, αλλά δεν έπαυε να τη συμβουλεύεται για όσα δεν ήξερε. Αυτό το τας κεμπάπ με αρνάκι και πιλάφι ήταν από τα καλύτερα φαγητά τους!

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 3΄. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας 2΄ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό -περίπου 150 γρ.- και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα πάρα πολύ καλά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πιλάφι.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 3΄. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας 2΄ να εξατμιστεί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό -περίπου 150 γρ.- και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα πάρα πολύ καλά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πιλάφι.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη