Η πιο διάσημη ανάποδη τάρτα, στην παραδοσιακή συνταγή της με μήλα. Συνοδεύεται ιδανικά με ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ ή τσάι.
Ετοιμάζετε πρώτη την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι η καραμέλα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Στην συνέχεια, αδειάζετε την καραμέλα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 20εκ. και την αφήνετε να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια, τα κόβετε στα τέσσερα και τα τοποθετείτε με τη σειρά πάνω από την καραμέλα που έχει κρυώσει.
Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο έχετε ξεπαγώσει, και το κόβετε σε στρογγυλό σχήμα, με διάμετρο 20εκ. προκειμένου να χωράει στο ταψί. Με ένα πιρούνι τρυπάτε πολύ καλά τη σφολιάτα και σκεπάζετε με αυτή τα μήλα και την καραμέλα στο ταψί.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά. Μόλις η Tarte Tatin ψηθεί τη βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρετε αμέσως αναποδογυρίζοντας την σε στρογγυλή πιατέλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτη την καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι η καραμέλα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Βήμα 2
Στην συνέχεια, αδειάζετε την καραμέλα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 20εκ. και την αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια, τα κόβετε στα τέσσερα και τα τοποθετείτε με τη σειρά πάνω από την καραμέλα που έχει κρυώσει.
Βήμα 4
Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο έχετε ξεπαγώσει, και το κόβετε σε στρογγυλό σχήμα, με διάμετρο 20εκ. προκειμένου να χωράει στο ταψί. Με ένα πιρούνι τρυπάτε πολύ καλά τη σφολιάτα και σκεπάζετε με αυτή τα μήλα και την καραμέλα στο ταψί.
Βήμα 5
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά. Μόλις η Tarte Tatin ψηθεί τη βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρετε αμέσως αναποδογυρίζοντας την σε στρογγυλή πιατέλα.