Mylopita me vrwmi arla anoigma
clock icon
60'

Τάρτα με βρώμη και μήλα

Υλικά

  • Μερίδες: 8-10
  • 250 γρ. μήλα + 1 μεγάλο, καθαρισμένο, σε φέτες
  • 150 γρ. Βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. μέλι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. βρώμη, νιφάδες
  • λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Κλασικό γλυκό σε healthy, εναλλακτική εκδοχή με βρώμη και βελούδινο Βούτυρο Lurpak για τέλειο αποτέλεσμα.

Βράζουμε τα μήλα σε νερό έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Λιώνουμε το Βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε μέσα την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε το μίγμα κατά προτίμηση σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι 35x10 εκ. ή σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας το μίγμα ελαφρώς με την παλάμη μας προς τα κάτω.

Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες του μήλου, τη μία σχεδόν πάνω στην άλλη, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ᵒC για 30΄έως ότου ροδίσει.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη πριν σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα μήλα σε νερό έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Λιώνουμε το Βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 3

Προσθέτουμε μέσα την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μίγμα κατά προτίμηση σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι 35x10 εκ. ή σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας το μίγμα ελαφρώς με την παλάμη μας προς τα κάτω.

Βήμα 5

Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες του μήλου, τη μία σχεδόν πάνω στην άλλη, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ᵒC για 30΄έως ότου ροδίσει.

Βήμα 6

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη πριν σερβίρουμε.