Κλασικό γλυκό σε healthy, εναλλακτική εκδοχή με βρώμη και βελούδινο Βούτυρο Lurpak για τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά
- Μερίδες: 8-10
- 250 γρ. μήλα + 1 μεγάλο, καθαρισμένο, σε φέτες
- 150 γρ. Βούτυρο Lurpak
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. μέλι
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. βρώμη, νιφάδες
- λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα μήλα σε νερό έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Λιώνουμε το Βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 3
Προσθέτουμε μέσα την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ.
Βήμα 4
Αδειάζουμε το μίγμα κατά προτίμηση σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι 35x10 εκ. ή σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας το μίγμα ελαφρώς με την παλάμη μας προς τα κάτω.
Βήμα 5
Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες του μήλου, τη μία σχεδόν πάνω στην άλλη, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ᵒC για 30΄έως ότου ροδίσει.
Βήμα 6
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη πριν σερβίρουμε.