tarta-me-manitaria-k-kotopoulo
clock icon
1:10'

Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας, έτοιμο
  • 400γρ. κοτόπουλο φιλέτο Νιτσιάκος, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια ή πλευρώτους σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα πολύ νόστιμο πρώτο πιάτο για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι με κοτόπουλο Νιτσιάκος, που παρέα με μια πράσινη σαλάτα γίνεται εύκολα και ένα πλήρες κυρίως πιάτο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο όπως και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε τον μαϊντανό και πάπρικα. Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.
Φωτογραφίες Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία.

Βήμα 2

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο όπως και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε τον μαϊντανό και πάπρικα. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Βήμα 5

Φωτογραφίες Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling Αντωνία Κατή