Μία πολύ αρωματική και γευστικά τάρτα με αγκινάρες και τυριά, που σερβίρεται ως πρώτο πιάτο ή ως διαφορετικό σνακ.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 καρδιές αγκινάρας ζεματισμένες και κομμένες σε φέτες
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 250γρ. τυρί μανούρι λιωμένο με πιρούνι
- 250γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μανούρι, τη μυζήθρα, το γιαούρτι, τα αβγά, τον άνηθο, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Τη βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Ισιώνετε με κουτάλι και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια της αγκινάρας.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 6
Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με επιπλέον άνηθο ψιλοκομμένο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey