Μια πολύ νόστιμη τάρτα με τριφτή βάση και καρδιά από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Η φουντουκένια ψημένη κρέμα που καλύπτει τη μαρμελάδα κάνει τη γευστική διαφορά.
Υλικά
- 125γρ. βούτυρο αγελάδος
- 60γρ. ζάχαρη άχνη
- 230γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 αβγό
- λίγο αλάτι
- 250γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
- 125γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
- 125γρ. ζάχαρη
- 125γρ. αλεύρι μαλακό
- 100γρ. βούτυρο αγελάδος
- λίγο αλάτι
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσετε τη βάση της τάρτας ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κάνετε τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.Βήμα 2
Στην συνέχεια ανοίγετε με τη βοήθεια του πλαστή τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών και ντύνεται με αυτό μια φόρμα για τάρτα, διαμέτρου 28εκ. Τρυπάτε την επιφάνεια της με ένα πιρούνι και την αφήνετε στην συντήρηση.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να ετοιμάσετε τη γέμιση βάζετε σε ένα μπολ τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, τα προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι το μίγμα να μοιάζει με άμμο.Βήμα 4
Απλώνετε τη μαρμελάδα στη βάση της τάρτας και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του φουντουκιού. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή