TARAMOSPANAKOKEFTEDES
clock icon
30'

Ταραμοσπανακοκεφτέδες

Υλικά

  • 100γρ. ταραμά
  • 250γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο καλά
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • πιπέρι

Με φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και σπανάκι οι περίφημοι ταραμοκεφτέδες είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσετε τον ταραμά. Ένας τσιπουρομεζές με τα όλα του σαν να λέμε…

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να πιουν το νερό τους. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε μέτριο μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα (όπως στους κεφτέδες). Δοκιμάζετε το μίγμα για αλάτι και, αν χρειαστεί, προσθέτετε ελάχιστο (γιατί ο ταραμάς είναι από μόνος του αλμυρός). Σκεπάζετε το μίγμα και το βάζετε να μείνει στο ψυγείο για 1 ώρα.
Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τα πλάθετε σε κεφτέδες. Τους πιέζετε για να πλατύνουν και τους αλευρώνετε. Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζετε τους κεφτέδες από τις δυο πλευρές γυρίζοντάς τους προσεκτικά. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστοί.
Φωτογραφία: Studio Athimaritis - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να πιουν το νερό τους. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε μέτριο μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα (όπως στους κεφτέδες). Δοκιμάζετε το μίγμα για αλάτι και, αν χρειαστεί, προσθέτετε ελάχιστο (γιατί ο ταραμάς είναι από μόνος του αλμυρός). Σκεπάζετε το μίγμα και το βάζετε να μείνει στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 3

Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τα πλάθετε σε κεφτέδες. Τους πιέζετε για να πλατύνουν και τους αλευρώνετε. Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζετε τους κεφτέδες από τις δυο πλευρές γυρίζοντάς τους προσεκτικά. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστοί.

Φωτογραφία: Studio Athimaritis - Food styling: Αντωνία Κατή