Η ταραμοσαλάτα είναι από τα βασικότερα εδέσματα της Σαρακοστής και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Την ετοιμάζουμε ιδανικά με λευκό ταραμά.
Υλικά
- 150γρ. ταραμά λευκό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 200ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 250γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
- 3 λεμόνια
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε στο multi το κρεμμύδι και το πολτοποιείτε μαζί με τον ταραμά και το χυμό από ένα λεμόνι.
Βήμα 2
Προσθέτετε το ψωμί και τμηματικά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 3
Ρίχνετε το χυμό από τα άλλα δύο λεμόνια, αφού δοκιμάσετε ώστε να φτιάξετε την οξύτητα και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ γαρνίροντας με μαύρες ελιές.