Ο συνδυασμός σπανάκι με μπλε τυρί είναι από τα καλύτερα “παντρέματα” που μπορείτε να κάνετε και ταιριάζουν πολύ και σε μια μακαρονάδα.
Βράζετε τις ταλιατέλες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίξετε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι, αλατίζετε και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Ρίχνετε το τυρί κρέμα και το μπλε τυρί, μαζί και τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας όσο γίνεται από το νερό τους. Ρίχνετε και τον μαϊντανό.
Σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να απορροφηθεί το νερό τους.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις ταλιατέλες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίξετε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι, αλατίζετε και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Βήμα 3
Ρίχνετε το τυρί κρέμα και το μπλε τυρί, μαζί και τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας όσο γίνεται από το νερό τους. Ρίχνετε και τον μαϊντανό.
Βήμα 4
Σε δυνατή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να απορροφηθεί το νερό τους.
Βήμα 5
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.