Η ταβέρνα του Μπάρμπα Βασίλη στο Καπανδρίτι φημίζεται για τα παϊδάκια αλλά και για αυτήν τη μερακλίδικη αρνίσια συκωταριά

Υλικά
- 500 γρ. αρνίσια συκωταριά
- 300 ml λευκό κρασί
- 100 ml ε.π.ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού μέλι
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 λεμόνι, τον χυμό του
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια, την ξεπλένουμε καλά και τη σκουπίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αλατίζουμε με προσοχή.
Βήμα 2
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τη συκωταριά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο ακόμα, για περίπου 1΄ με 2΄.
Βήμα 3
Λίγο πριν τραβήξουμε το τηγάνι από τη φωτιά, σβήνουμε με τον χυμό από λεμόνι. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.