Το κλασικό και αγαπημένο στρούντελ σε αλμυρή παραλλαγή με κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια και τυρί. Εξαιρετικό για το καθημερινό τραπέζι με ό,τι έχει μείνει από το μεσημέρι αλλά και για ένα γιορτινό μενού.
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 στήθος κοτόπουλου, σε μπουκίτσες
- 5-6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα, χοντροτριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε με το μισό ελαιόλαδο τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και βγάζετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Βήμα 2
Προσθέτετε ξανά τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μαζί με το μπέικον και δουλεύετε όλα τα υλικά. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ανοίγετε στο πλάτος το πρώτο φύλλο σφολιάτας αφήνοντας το πλαστικό φύλλο. Απλώνετε τη γέμιση αφήνοντας κάτω, αριστερά και δεξιά, περιθώριο 2 δάχτυλα τουλάχιστον και 5 δάχτυλα από πάνω. Βρέχετε τις άκρες, τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι και τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια του πλαστικού. Τοποθετείτε σε ταψάκι με χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρετε όσο ακόμη είναι ζεστά.