Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο στριφτάρι σας αρέσει, από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε χωριάτικο λουκάνικο από μοσχάρι, πρόβειο, ανάμικτο ή ακόμα και κοτόπουλου ή γαλοπούλας θέλετε.

Υλικά
- 130 γρ. λουκάνικο χωριάτικο ωρίμανσης (ιδανικά με πράσο)
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
- 20 γρ. βούτυρο
- ε.π. ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 2-3
Tips
- Τα στριφτάρια είναι ένα ζυμαρικό που παράγεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικά «στριφτά» σχήματα. Εδώ χρησιμοποιούμε στριφτάρια από το Πήλιο, αλλά μπορεί να γίνει με όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε, προσαρμόζοντας τους χρόνους βρασίματος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χαράζουμε το εξωτερικό περίβλημα του λουκάνικου, αδειάζουμε και ψιλοκόβουμε μόνο το περιεχόμενο.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μαγειρεύουμε το λουκάνικο ανακατεύοντας. Μόλις κατεβάσει το λίπος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη
φωτιά.
Βήμα 3
Σουρώνουμε τα στριφτάρια και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό βρασίματος. Βάζουμε πάλι το τηγάνι με το λουκάνικο στη φωτιά, προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο, το λεμόνι και δίνουμε μια βράση μέχρι να απομείνουν πολύ λίγα υγρά.
Βήμα 4
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη ρίγανη, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν τα υγρά. Σερβίρουμε αμέσως.