Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για σπυρωτό χαλβά με βούτυρο και κουκουνάρι.

Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 400 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 ώρα. Στα 30΄ ρίχνουμε το κουκουνάρι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
Βήμα 2
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 15΄ μέχρι να στεγνώσει ο χαλβάς. Κατόπιν, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, αφρατεύουμε τον χαλβά με ένα πιρούνι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm
Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine