Μία υγιεινή πρόταση για πρωινό που τρώγεται και ως σνακ. Προσοχή μόνο, να την αφήσετε να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε μεγάλα κομμάτια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το γλυκαντικό, το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύετε.
Απλώνετε τη
γκρανόλα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Στα 30 λεπτά την ανακατεύετε με κουτάλι. Μόλις ροδίσει, τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σπάτε τη γκρανόλα σε μεγάλα κομμάτια, ανακατεύετε μέσα και τα αποξηραμένα φρούτα και την αποθηκεύετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Tην απολαμβάνετε με γάλα ή γιαούρτι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε το γλυκαντικό, το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Απλώνετε τη
γκρανόλα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 3
Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Στα 30 λεπτά την ανακατεύετε με κουτάλι. Μόλις ροδίσει, τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Βήμα 4
Σπάτε τη γκρανόλα σε μεγάλα κομμάτια, ανακατεύετε μέσα και τα αποξηραμένα φρούτα και την αποθηκεύετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Tην απολαμβάνετε με γάλα ή γιαούρτι.