nachos
clock icon
20'

Σπιτικά νάτσος με ντιπ αβοκάντο και ντιπ γιαουρτιού

Υλικά

    Για τα νάτσος

  • 1 πακέτο τορτίγιες
  • ηλιέλαιο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • πάπτρικα καπνιστή
  • Για το ντιπ αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 3 λάιμ
  • 2-3 κουτ. γλυκού ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ
  • 1 πιπερίτσα τσίλι κόκκινη
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αν θέλετε μια πιο υγιεινή και σπιτική εκδοχή των αγαπημένων μας νάτσος, τότε η συνταγή αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας! Ιδανικό συνοδευτικό για βραδιά με φίλους ή για ταινία στο σπίτι!

Νάτσος: Κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικό σχήμα και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Μόλις βγουν ζεστές, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο και την πάπρικα.
Ντιπ αβοκάντο: Στο μεταξύ, σε ένα μπολ λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι, προσθέτουμε τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, το εσαλότ και το τσίλι όλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τη βάζουμε από πάνω.
Ντιπ γιαουρτιού: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλατοπίπερο, λεμόνι ή ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα νάτσος με τα 2 ντιπ στο πλάι.
Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Νάτσος: Κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικό σχήμα και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Μόλις βγουν ζεστές, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο και την πάπρικα.

Βήμα 2

Ντιπ αβοκάντο: Στο μεταξύ, σε ένα μπολ λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι, προσθέτουμε τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, το εσαλότ και το τσίλι όλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τη βάζουμε από πάνω.

Βήμα 3

Ντιπ γιαουρτιού: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλατοπίπερο, λεμόνι ή ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα νάτσος με τα 2 ντιπ στο πλάι.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.