Μια εύκολη μακαρονάδα με τόνο και ελιές, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λάδι (καλά στραγγισμένο)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη
- 20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.Βήμα 2
Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν λίγο, προσθέτετε τα ντοματίνια. Συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να ζαρώσει λίγο η φλούδα τους.Βήμα 3
Ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές και τέλος τον τόνο. Δουλεύετε για λίγο τη σάλτσα στο τηγάνι και σβήνετε με το κρασί.Βήμα 4
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb