spaggeti me tono Alonisou
clock icon
30'

Σπαγγέτι με τόνο Αλοννήσου, ντοματίνια και ελιές

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 300γρ. τόνο Αλοννήσου απλό ή καπνιστό, σε μικρά κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού μέλι
  • 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 20 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ή καππαρόφυλλα

Μία υπέροχη μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου που ετοιμάζεται στο πι και φι! Ένα ακόμη ξεχωριστό στοιχείο της, η προσθήκη μελιού αντί ζάχαρης στη σάλτσα.

Βράζετε το σπαγγέτι αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ, σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τόνο, τον χυμό του λεμονιού, το μέλι και ανακατεύετε.
Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα της κάππαρης, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το σπαγγέτι αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τόνο, τον χυμό του λεμονιού, το μέλι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα της κάππαρης, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή