Μία υπέροχη μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου που ετοιμάζεται στο πι και φι! Ένα ακόμη ξεχωριστό στοιχείο της, η προσθήκη μελιού αντί ζάχαρης στη σάλτσα.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 300γρ. τόνο Αλοννήσου απλό ή καπνιστό, σε μικρά κομμάτια
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
- 1 κοφτή κουτ. γλυκού μέλι
- 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 20 ντοματίνια κομμένα στα 4
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ή καππαρόφυλλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το σπαγγέτι αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον τόνο, τον χυμό του λεμονιού, το μέλι και ανακατεύετε.Βήμα 3
Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα της κάππαρης, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.Βήμα 4
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή