Μαγειρέψτε αυτό το νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τα ζυμαρικά με θαλασσινά, τα μεθάει με κρασί και τα αρωματίζει με πιπέρι και μαϊντανό.
Βάζετε στη φωτιά ένα ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Όταν κάψει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σοταριστούν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.
Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στη φωτιά ένα ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Όταν κάψει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σοταριστούν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.
Βήμα 3
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.
Βήμα 4
Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.