Μία κλασική συνταγή για το καθημερινό τραπέζι, που αξίζει να ετοιμάζετε συχνά, μιας και το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Δοκιμάστε επίσης και το διαφορετικό σπανακόρυζο με μυρωδικά και γιαούρτι.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό με το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να χάσει τον όγκο του.
Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας, το ρύζι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ½ ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσέχετε να μην το παραβράσετε και “ανοίξει” το ρύζι.
Τέλος, ρίχνετε τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε ιδανικά όταν το φαγητό γίνει χλιαρό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό με το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να χάσει τον όγκο του.
Βήμα 2
Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας, το ρύζι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ½ ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσέχετε να μην το παραβράσετε και “ανοίξει” το ρύζι.
Βήμα 4
Τέλος, ρίχνετε τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε ιδανικά όταν το φαγητό γίνει χλιαρό.