Σουβλάκια με θαλασσινό άρωμα και εξωτική γεύση από τη νόστιμη σάλτσα μάνγκο. Ένα ξεχωριστό ορεκτικό που συνοδεύει εξαιρετικά τη μπίρα.
Υλικά
- 32 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
- 16 φέτες προσούτο
- 2 μάνγκο ώριμα, καθαρισμένα
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε την κάθε φέτα προσούτο στη μέση. Διπλώνετε τις γαρίδες σε μισοφέγγαρο και τις τυλίγετε με ένα κομμάτι προσούτο.
Βήμα 2
Περνάτε τέσσερις γαρίδες σε κάθε ξυλάκι για σουβλάκι. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα, στο τηγάνι ή στο φούρνο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το προσούτο.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση όπως σας αρέσει.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα σουβλάκια γαρίδας συνοδεύοντας με τη σάλτσα μάνγκο.