Τα λαχανικά πολλά παιδιά περιφρόνησαν, τα σουβλάκια, κανένα. Τα περνάμε στο καλαμάκι μαζί με φιλέτο γαλοπούλας Νιτσιάκος κι όλα αλλάζουν…
Υλικά
- 500γρ. φιλέτο γαλοπούλας Νιτσιάκος, σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κολοκύθι
- 8 ντοματίνια
- 6 μανιτάρια
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 2
Κόβετε το κρέας σε κύβους και το βάζετε στη μαρινάδα από το βράδυ. Κόβετε και τα λαχανικά σε τετράγωνα κομμάτια.Βήμα 3
Περνάτε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα λαχανικά. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου στους 180˚C για 20 λεπτά περίπου. Συνοδεύετε με ρυζάκι, ψημένες πιτούλες ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή