Το κοτόπουλο μας δίνει τα κατ’ εξοχήν ελληνικά φαγητά της σπιτικής θαλπωρής, του καθημερινού αλλά και του Κυριακάτικου τραπεζιού. Σε αυτή τη συνταγή το φιλέτο κοτόπουλο γίνεται σουβλάκι, αγκαλιάζοντας γευστικά τις αγκινάρες, το ζαατάρ και το αρωματικό γιαούρτι.
Υλικά
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυδωνάτα κομμάτια για να μπορούν να περάσουν στα ξύλινα καλαμάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το ζαατάρ, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Έπειτα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ το κοτόπουλο με τα κομμάτια αγκινάρας και ψήνουμε στο γκριλ ή στο σχαροτήγανο για 2-3 ώρες από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και λίγο ζαατάρ.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφίες: STUDIO LM