Θαλασσινά σουβλάκια με γαρίδες, για όσους αναζητούν ένα εναλλακτικό μεζέ για τη μπίρα τους. Γαρνίρετε με ψημένες φέτες λάιμ.
Υλικά
- 20 γαρίδες μεγάλες
- 2 λάιμ κομμένα στα τέσσερα
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί μοσχάτο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές.Βήμα 2
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.Βήμα 3
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.Βήμα 4
Μετά περνάτε πέντε γαρίδες σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα σε μεσαία φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.Βήμα 5
Ψήνετε και τα λάιμ στη σχάρα και γαρνίρετε με αυτά τις γαρίδες.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey