Sirloin,Steak,Cooked,Medium,Rare
clock icon
2:0'

Sous Vide Steak – Μπριζόλα Sous Vide με umami twist

Υλικά

    Μερίδες: 2

  • 2 μπριζόλες ribeye ή sirloin (περίπου 3-4 εκ. πάχος)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • Για το umami

  • 1 φιλετάκι αντσούγιας λιωμένο στο βούτυρο
  • ή 1 κουτ. σούπας καβουρδισμένα μανιτάρια σκόνη
  • ή λίγες ξερές γαρίδες αλεσμένες

Μπριζόλα με τεχνική sous vide, καρύκευση με αντσούγια, αλατισμένες γαρίδες ή μανιτάρια για έξτρα umami

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Τις βάζουμε σε σακουλάκι sous vide με το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο βούτυρο. Μαγειρεύουμε στο sous vide στους 55°C για 1,5–2 ώρες (medium rare). Βγάζουμε από τη σακούλα, στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί.

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και καψαλίζουμε τη μπριζόλα σε βούτυρο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στο τηγάνι προσθέτουμε το umami στοιχείο (αντσούγια, μανιτάρι ή γαρίδες) και περιχύνουμε τη μπριζόλα με το βούτυρο. Αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το μαγείρεμα με sous vide μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Τις βάζουμε σε σακουλάκι sous vide με το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο βούτυρο. Μαγειρεύουμε στο sous vide στους 55°C για 1,5–2 ώρες (medium rare). Βγάζουμε από τη σακούλα, στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και καψαλίζουμε τη μπριζόλα σε βούτυρο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στο τηγάνι προσθέτουμε το umami στοιχείο (αντσούγια, μανιτάρι ή γαρίδες) και περιχύνουμε τη μπριζόλα με το βούτυρο. Αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το μαγείρεμα με sous vide μπορείτε να βρείτε εδώ.