argoura-anoigma
clock icon
35'

Σουπιές στη σχάρα με αμπελοβλάσταρα και σάλτσα από φρέσκα ρεβίθια

Υλικά

    Για τις σουπιές

  • 4 σουπιές μικρές, ακαθάριστες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα ρεβίθια

  • 1 κεσεδάκι ρεβίθια φρέσκα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 κλωναράκια αμπελοβλάσταρα
  • 6-7 βολβούς τουρσί

Μια ξεχωριστή συνταγή από τον Νίκο Μιχαήλ, σεφ και ιδιοκτήτη της Ψαροταβέρνας Άργουρα, στις Τζιτζιφιές.

Ξεπλένετε τις σουπιές και αφαιρείτε μόνο το κόκαλο, τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και αλάτι και αφήνετε για λίγη ώρα να μαριναριστούν. Πασπαλίζετε τις σουπιές με πιπέρι και τις ψήνετε στη σχάρα.
Κρατάτε μερικά φρέσκα ρεβίθια για το σερβίρισμα και τα υπόλοιπα τα ψήνετε στη σχάρα μαζί με τις σουπιές.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ τα ωμά ρεβίθια με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Ψήνετε λίγο τα αμπελοβλάσταρα στη σχάρα και τα προσθέτετε στο πιάτο με τις σουπιές, τη σάλτσα, μερικά από τα φρέσκα ρεβίθια που κρατήσατε και 3-4 βολβούς τουρσί.
Συνταγή: Νίκος Μιχαήλ / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένετε τις σουπιές και αφαιρείτε μόνο το κόκαλο, τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και αλάτι και αφήνετε για λίγη ώρα να μαριναριστούν. Πασπαλίζετε τις σουπιές με πιπέρι και τις ψήνετε στη σχάρα.

Βήμα 2

Κρατάτε μερικά φρέσκα ρεβίθια για το σερβίρισμα και τα υπόλοιπα τα ψήνετε στη σχάρα μαζί με τις σουπιές.

Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ τα ωμά ρεβίθια με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.

Βήμα 4

Ψήνετε λίγο τα αμπελοβλάσταρα στη σχάρα και τα προσθέτετε στο πιάτο με τις σουπιές, τη σάλτσα, μερικά από τα φρέσκα ρεβίθια που κρατήσατε και 3-4 βολβούς τουρσί.

Βήμα 5

Συνταγή: Νίκος Μιχαήλ / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης