soupa praso anoigma
clock icon
60'

Σούπα με πράσο, καλαμπόκι και αγελαδινό γιαούρτι

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 400 γρ. βιολογικό καλαμπόκι για ποπ κορν, χοντροσπασμένο στο γουδί
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. αγελαδινό γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα.

Από την προηγουμένη, βάζουμε το καλαμπόκι να μουλιάσει σε ένα μπολ για περίπου 12 ώρες. Την επομένη το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το πράσο με λίγο αλάτι για 2΄-3΄ ή μέχρι να μαλακώσει.

Έπειτα ρίχνουμε το καλαμπόκι, καλύπτουμε με νερό και κλείνουμε με το καπάκι. Μόλις βράσει και χυλώσει η σούπα αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο δυόσμο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Από την προηγουμένη, βάζουμε το καλαμπόκι να μουλιάσει σε ένα μπολ για περίπου 12 ώρες. Την επομένη το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το πράσο με λίγο αλάτι για 2΄-3΄ ή μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Έπειτα ρίχνουμε το καλαμπόκι, καλύπτουμε με νερό και κλείνουμε με το καπάκι. Μόλις βράσει και χυλώσει η σούπα αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε για αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο δυόσμο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M