Έχετε διάθεση για κιινέζικο; Μια σούπα με ντάμπλινγκσ μοσχαριού είναι πάρα πολύ νόστιμη και μπορείτε να την ετοιμάσετε πολύ εύκολα στο σπίτι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε λίγο με το χέρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και το βάζουμε στη μέση κάθε φύλλου γκιόζα. Αλείφουμε με λίγο νεράκι γύρω-γύρω το φύλλο και διπλώνουμε κολλώντας τις άκρες μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη το κάθε ντάμπλινγκ που ετοιμάζουμε, κατά προτίμηση πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να τα γεμίσουμε όλα.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με βραστό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να μουλιάσουν. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το
τζίντζερ με το σκόρδο και το πιπέρι για 1΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, το ξίδι, τα μανιτάρια σουρωμένα και στραγγισμένα και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Τοποθετούμε με προσοχή τα ντάμπλινγκ και βράζουμε για ακόμα 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε σε μεγάλα μπολ, περιχύνουμε με το λάδι τσίλι και γαρνίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε λίγο με το χέρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και το βάζουμε στη μέση κάθε φύλλου γκιόζα. Αλείφουμε με λίγο νεράκι γύρω-γύρω το φύλλο και διπλώνουμε κολλώντας τις άκρες μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη το κάθε ντάμπλινγκ που ετοιμάζουμε, κατά προτίμηση πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να τα γεμίσουμε όλα.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με βραστό νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να μουλιάσουν. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το
τζίντζερ με το σκόρδο και το πιπέρι για 1΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, το ξίδι, τα μανιτάρια σουρωμένα και στραγγισμένα και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Τοποθετούμε με προσοχή τα ντάμπλινγκ και βράζουμε για ακόμα 10-15 λεπτά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε σε μεγάλα μπολ, περιχύνουμε με το λάδι τσίλι και γαρνίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.