Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου βάζει στην κατσαρόλα τα λαχανικά του και φτιάχνει μια υπέροχη σούπα που μας ηρεμεί και μάς προσφέρει την υπέροχη ζεστασιά της.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 1 σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 5-6 μανιτάρια, κομμένα σε κύβους
- 1 πράσο, κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. λάχανο, κομμένο
- 3-4 φούντες από κουνουπίδι
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι
- μισό ποτηράκι κρασί
- μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λαχανικά μάς αρέσουν.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, αχνίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν και να μελώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε νερό ή ζωμό, τόσο ώστε να είναι μισή φορά πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια δυνατή βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20΄.
Βήμα 2
Χτυπάμε το ¼ της σούπας σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το βούτυρο, δοκιμάζουμε τη γεύση της και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα ή μπολ. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Γιάννης Μπουροδήμος, Φωτογραφίες: Studio M