Το κουνουπίδι βράζει και γίνεται μια υπέροχη βελουτέ σούπα που αρωματίζεται με σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο. Ένα πιάτο που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και ζεστασιά.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι περίπου 800 γρ.
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 750 γρ. ζωμό λαχανικών
- 350 γρ. κατσικίσιο τυρί
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. πεκάν ψημένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το κουνουπίδι σε ισομεγέθη κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ να αποκτήσει βελούδινη υφή προσθέτοντας το μισό κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο.Βήμα 2
Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους (αν είναι εφικτό να είναι παγωμένο). Σπάμε τα πεκάν σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω στη σούπα μαζί με το σχοινόπρασο.Styling: Κ. Λυκουρέση, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: STUDIO M