sorbet_peponi_anoigma
clock icon
3:0'

Sorbet πεπόνι με δυόσμο

Υλικά

    Μερίδες: 5

  • 1 κιλό πεπόνι υπερώριμο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 300 ml νερό
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 2 φύλλα δυόσμου

Φρουτένια, ανάλαφρα και αρωματικά, τα σορμπέ κερδίζουν επάξια τον τίτλο των αγαπημένων μας καλοκαιρινών επιδορπίων. Ένα από αυτά, το απόλυτα καλοκαιρινό σορμπέ πεπόνι που ενισχύεται από τη δροσερή γεύση του δυόσμου.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το πεπόνι, χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το πεπόνι που έχουμε πολτοποιήσει σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε, σε μεταλλικό μπολ, βγάζοντας από την κατάψυξη και ανακατεύοντας ανά 30΄ μέχρι να πετύχουμε υφή γρανίτας. Σερβίρουμε σε παγωμένα μπολ γαρνίροντας με λίγα φύλλα δυόσμου.

 

Συνταγές: Μανώλης Παπαχρήστου (EMMANUEL, PATISSERIE FINE)- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το πεπόνι, χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το πεπόνι που έχουμε πολτοποιήσει σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε, σε μεταλλικό μπολ, βγάζοντας από την κατάψυξη και ανακατεύοντας ανά 30΄ μέχρι να πετύχουμε υφή γρανίτας. Σερβίρουμε σε παγωμένα μπολ γαρνίροντας με λίγα φύλλα δυόσμου.

 

Συνταγές: Μανώλης Παπαχρήστου (EMMANUEL, PATISSERIE FINE)- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφίες: STUDIO LM