Φρουτένια, ανάλαφρα και αρωματικά, τα σορμπέ κερδίζουν επάξια τον τίτλο των αγαπημένων μας καλοκαιρινών επιδορπίων. Ένα από αυτά, το απόλυτα καλοκαιρινό σορμπέ πεπόνι που ενισχύεται από τη δροσερή γεύση του δυόσμου.
Υλικά
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το πεπόνι, χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το πεπόνι που έχουμε πολτοποιήσει σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε, σε μεταλλικό μπολ, βγάζοντας από την κατάψυξη και ανακατεύοντας ανά 30΄ μέχρι να πετύχουμε υφή γρανίτας. Σερβίρουμε σε παγωμένα μπολ γαρνίροντας με λίγα φύλλα δυόσμου.
Συνταγές: Μανώλης Παπαχρήστου (EMMANUEL, PATISSERIE FINE)- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφίες: STUDIO LM