Κάνουμε τον σολομό πακέτο και τον ψήνουμε με λαχανικά και μυρωδικά, που του χαρίζουν υπέροχη γεύση. Η προσθήκη της κρέμας γάλακτος θα σας δώσει μία πλούσια και γευστική σάλτσα.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού φρέσκου
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες
- 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε στα πακέτα από 1 φλιτζάνι μισοβρασμένα ζυμαρικά (π.χ. Φιογκάκια) ανακατεμένα με λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, το καρότο, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού,αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και τα αλείφετε με λάδι.Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και βάζετε από ένα φιλέτο στη μέση της λαδόκολλας. Σκεπάζετε με το μίγμα των λαχανικών και ροδέλες λεμονιού. Περιχύνετε το καθένα με μία κουταλιά κρασί και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος.Βήμα 4
Κλείνετε τα πακέτα χαλαρά, διπλώνοντας όμως το χαρτί δύο τρεις φορές ώστε να κλείσουν ερμητικά. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή