Φτιάχνουμε την πιο ακαταμάχητη σοκολατένια πουτίγκα με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ.
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 120 γρ. γάλα
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 3-4 σπόρους κάρδαμο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 1 λοβό φυσική βανίλια ή 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- Σμέουρα και ρόδι
- Κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ. Ζεσταίνουμε το γάλα με τα μπαχαρικά και μόλις πάρει 2-3 βράσεις, αποσύρουμε και αφαιρούμε τα μπαχαρικά από το γάλα. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί.
Βήμα 2
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι με γρήγορες κινήσεις, όταν το μείγμα αποκτήσει βελούδινη υφή είναι έτοιμο. Μοιράζουμε σε 4 ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 60’.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα, σμέουρα και ρόδι, και ένα πλακάκι κουβερτούρα.