Με αυτή τη μέθοδο μπορείτε να διαχειριστείτε σχεδόν όλα τα ψάρια, και ειδικά τα λιπαρά, καθώς αποκτούν μια πιο στεγνή υφή και μεγαλύτερη ένταση στη γεύση.
Σε ένα σχετικά βαθύ γυάλινο μπολ στρώνετε τα φιλέτα του ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και αν θέλετε με ½ κουταλάκι του γλυκού μίγμα μπαχαρικών σε κάθε φιλέτο.
Πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ζάχαρη, κλείνετε με ένα καπάκι και αφήνετε τα φιλέτα για 3 ώρες ( μέχρι να βγάλουν λίγα υγρά). Τα ξεπλένετε με νερό και τα στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες (ιδανικά για 24 ώρες).
Ψήνετε το σκουμπρί στη σχάρα, σε σχαροτήγανο ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει και σερβίρετε με πατατοσαλάτα ή χόρτα βραστά, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και μπόλικο λεμόνι ή λαδολέμονο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα σχετικά βαθύ γυάλινο μπολ στρώνετε τα φιλέτα του ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και αν θέλετε με ½ κουταλάκι του γλυκού μίγμα μπαχαρικών σε κάθε φιλέτο.
Βήμα 2
Πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ζάχαρη, κλείνετε με ένα καπάκι και αφήνετε τα φιλέτα για 3 ώρες ( μέχρι να βγάλουν λίγα υγρά). Τα ξεπλένετε με νερό και τα στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες (ιδανικά για 24 ώρες).
Βήμα 3
Ψήνετε το σκουμπρί στη σχάρα, σε σχαροτήγανο ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει και σερβίρετε με πατατοσαλάτα ή χόρτα βραστά, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και μπόλικο λεμόνι ή λαδολέμονο.