siropiasmeno keik karidas or_218431909
clock icon
1:10'

Σιροπιασμένο κέικ καρύδας με ΓΙΩΤΗΣ Garni και φρέσκα φρούτα 

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 3 αβγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χοντρό ΑΝΘΟΣ
  • 1 φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • Για το σιρόπι, τη βάση και τη διακόσμηση

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φάκελος 100γρ. Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα για το Garni

Πεντανόστιμο με εξωτικές νότες καρύδας και πλούσιο σιρόπι πορτοκαλιού αναζητά το αφράτο τελείωμα από Garni ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκα φρούτα για να ολοκληρωθεί.

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το Σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το Μπέικιν Πάουντερ. Ρίχνετε το μίγμα λίγο λίγο στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βουτυρώνετε ελαφρά το ταψάκι σας, αδειάζετε μέσα τη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει, να ψηθεί ομοιόμορφα και να ροδοκοκκινίσει το γλυκό.
Ξεφουρνίζετε το κέικ, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και το σιροπιάζετε ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.
Πριν σερβίρετε ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και σκεπάζετε το κέικ. Γαρνίρετε με φρούτα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε και το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Βήμα 3

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το Σιμιγδάλι, την ινδική καρύδα και το Μπέικιν Πάουντερ. Ρίχνετε το μίγμα λίγο λίγο στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε ελαφρά το ταψάκι σας, αδειάζετε μέσα τη ζύμη και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει, να ψηθεί ομοιόμορφα και να ροδοκοκκινίσει το γλυκό.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζετε το κέικ, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά και το σιροπιάζετε ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Περιμένετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.

Βήμα 6

Πριν σερβίρετε ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και σκεπάζετε το κέικ. Γαρνίρετε με φρούτα της επιλογής σας και σερβίρετε.