Μια λαχταριστή συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και τραχανότο, που απογειώνεται χάρη στα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το
ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
και το βούτυρο και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει ελαφρώς τραγανό στις άκρες. Το μεταφέρουμε σε πιάτο. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρουμε για 1 -2 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα, το κρέας και το μπέικον και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ύστερα προσθέτουμε τον Φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τον Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το κόκκινο κρασί και τον ζωμό καυτό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ½ ώρα.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε και θωρακίζουμε για 5-6 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα, το κρέας και το μπέικον και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ύστερα προσθέτουμε τον
Φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τον
Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το κόκκινο κρασί και τον ζωμό καυτό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ½ ώρα.
Μανιτάρια: Ζεσταίνουμε το
ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και το βούτυρο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε τα
Μανιτάρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, στραγγισμένα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σοτάρουμε γύρω στα 10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα, χωρίς περιττά υγρά.
Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας (διαφορετικά αφήνουμε για λίγο ακόμη) και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη, το ρίχνουμε πάντα καυτό.
Τραχανότο: Βάζουμε 60-80 ml
ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το περιεχόμενο του φακέλου για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι έναν κύβο λαχανικών (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κύβο με σπιτικό ζωμό λαχανικών για πλουσιότερη γεύση αλλά θα τον προσθέσουμε στο επόμενο βήμα) και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά 800 ml βραστό νερό (ή αντίστοιχη ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών). Μόλις το νερό απορροφηθεί και το τραχανότο είναι χυλωμένο, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσθέτουμε λίγο αλάτι, μόνο αν έχουμε χρησιμοποιήσει σπιτικό ζωμό λαχανικών και όχι κύβους).
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το
ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
και το βούτυρο και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει ελαφρώς τραγανό στις άκρες. Το μεταφέρουμε σε πιάτο. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρουμε για 1 -2 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα, το κρέας και το μπέικον και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ύστερα προσθέτουμε τον Φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τον Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το κόκκινο κρασί και τον ζωμό καυτό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ½ ώρα.
Βήμα 2
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε και θωρακίζουμε για 5-6 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε πιάτο.
Βήμα 3
Ρίχνουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα, το κρέας και το μπέικον και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ύστερα προσθέτουμε τον
Φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και τον
Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το κόκκινο κρασί και τον ζωμό καυτό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ½ ώρα.
Βήμα 4
Μανιτάρια: Ζεσταίνουμε το
ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και το βούτυρο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε τα
Μανιτάρια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, στραγγισμένα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σοτάρουμε γύρω στα 10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα, χωρίς περιττά υγρά.
Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας (διαφορετικά αφήνουμε για λίγο ακόμη) και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη, το ρίχνουμε πάντα καυτό.
Βήμα 5
Τραχανότο: Βάζουμε 60-80 ml
ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το περιεχόμενο του φακέλου για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι έναν κύβο λαχανικών (μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κύβο με σπιτικό ζωμό λαχανικών για πλουσιότερη γεύση αλλά θα τον προσθέσουμε στο επόμενο βήμα) και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Βήμα 6
3. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά 800 ml βραστό νερό (ή αντίστοιχη ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών). Μόλις το νερό απορροφηθεί και το τραχανότο είναι χυλωμένο, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσθέτουμε λίγο αλάτι, μόνο αν έχουμε χρησιμοποιήσει σπιτικό ζωμό λαχανικών και όχι κύβους).
Βήμα 7
Σερβίρουμε το κρέας και τα μανιτάρια, με
Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
και ψιλοκομμένο μαϊντανό.