mikri-charlotte-841×1024
clock icon
50'

Σαρλότ με παγωτό βανίλια και ζελέ λεμονιού

Υλικά

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι (φόρμα με αποσπώμενο πάτο), δεν χρειάζεται να αναποδογυρίσετε το γλυκό στη φόρμα. Θα χρειαστεί όμως να τελειώσετε το γλυκό με μια στρώση μπισκότα κι όχι να το ξεκινήσετε.

Η εντυπωσιακή Σαρλότ είναι ένα απολαυστικό γλυκό που γίνεται ακόμα πιο δροσιστικό όταν περιλαμβάνει παγωτό και φρουτένιο ζελέ. Φτιάχνουμε μια υπέροχη εναλλακτική εκδοχή της με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Βράζουμε το νερό με τη φλούδα πορτοκαλιού (ή λεμονιού) και τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεύοντας.

Βυθίζουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ να βραχούν ελαφρά. Τα βγάζουμε με πιρούνι και σκεπάζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας με τη ζαχαρωμένη πλευρά τους προς τα έξω.

Για τη γέμιση: Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών.

Γεμίζουμε τη Σαρλότ κατά 2/3 με το παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Συμπληρώνουμε με το ζελέ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.

Για τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ τη μαρμελάδα με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ζεσταίνετε το μίγμα σε κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα, περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και το σερβίρουμε με την υπόλοιπη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το νερό με τη φλούδα πορτοκαλιού (ή λεμονιού) και τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεύοντας.

Βήμα 2

Βυθίζουμε ένα ένα τα σαβαγιάρ να βραχούν ελαφρά. Τα βγάζουμε με πιρούνι και σκεπάζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας με τη ζαχαρωμένη πλευρά τους προς τα έξω.

Βήμα 3

Για τη γέμιση: Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες των συσκευασιών.

Βήμα 4

Γεμίζουμε τη Σαρλότ κατά 2/3 με το παγωτό και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Συμπληρώνουμε με το ζελέ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.

Βήμα 5

Για τη σάλτσα: Χτυπάτε στο μπλέντερ τη μαρμελάδα με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ζεσταίνετε το μίγμα σε κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το βούτυρο.

Βήμα 6

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα, περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και το σερβίρουμε με την υπόλοιπη.