Μια νόστιμη αμερικάνικη συνήθεια το σάντουιτς με κεφτέδες μας προτείνει αυτή τη φορά ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, το οποίο εμπλουτίζει με λαχανικά τουρσί.
Υλικά
- 500 γρ. χοιρινό κιμά
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κομμάτια τζίντζερ μικρού μεγέθους, λεπτοτριμμένα
- 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1 αγγούρι μικρό, χωρίς φλούδα, σε ροδέλες
- 1 καρότο μικρό, ξεφλουδισμένο, σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 4 μικρές μπαγκέτες, ανοιγμένες ση μέση οριζόντια
- 8 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή χούφτα φύλλα κόλιανδρου
- 1 μικρή χούφτα φύλλα μέντας ή δυόσμου
Μερίδες: 4
Για τα λαχανικά τουρσί
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Λαχανικά τουρσί: Βάζουμε τα αγγούρια και τα καρότα σε ένα μπολ μαζί με το ξίδι ρυζιού, την καστανή ζάχαρη, την πιπεριά τσίλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄ να μαριναριστούν.
Βήμα 2
Κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄-25΄.
Βήμα 3
Ανοίγουμε τις μπαγκέτες στη μέση οριζόντια, τις αλείφουμε εσωτερικά με μαγιονέζα, γεμίζουμε με όσα κεφτεδάκια θέλουμε, λαχανικά τουρσί, μυρωδικά και σερβίρουμε.
Βήμα 4
Συνταγή: Γιώργος Δημητρακόπουλος, Janine Ratcliffe, Styling: Agathe Gits, Food styling: Libby Silbermann